Cum am devenit instructor 3ds Max

Acum 16 ani am încercat prima oară să învăț 3ds Max. Nu găseam în Timișoara sau împrejurimi cursuri de 3ds Max unde să învăț bazele graficii 3D și cum să folosesc programul în mod corect.

Primul contact și Freelancing

Primul contact cu programul 3ds Max l-am avut în liceu, iar în timp ce eram student la Facultatea de Arhitectură din Timișoara mi-am descoperit pasiunea pentru grafica 3D și m-am hotărât să învăț 3ds Max pe cont propriu.

Am început să urmăresc tutorialele de pe Youtube, dar am fost demotivat/speriat destul de repede când am realizat cât de complex este programul.

Hotărât să aprofundez programul 3ds Max, la scurt timp am început să lucrez ca artist 3D pe o platformă de freelancing.

Prima experiență de training

După ce am acumulat câțiva ani de experiență am ajuns să predau un curs de 3ds Max la Institutul Multimedia Româno-Elvețian. Am descoperit că îmi place să-mi împărtășesc cunoștințele dobândite și să-i învăț pe alții să folosească programul.

Atunci am realizat câteva din propriile neajunsuri:

  • lucram încet și ineficient: știam să rezolv orice problemă, dar nu aveam un flux de lucru sănătos și astfel pierdeam mult timp.
  • sindromul "șvaițer": multe goluri în cunoștințe pentru că învățasem haotic (doar ce aveam nevoie pentru a rezolva problema curentă).
  • mă luptam cu programul: foloseam 3ds Max "ciobănește", nu cum a fost gândit el să fie folosit.

Autodesk Certified Partner

După această experiență am ales să predau cursuri mai departe la o altă firmă numită Edukube. În timp ce eram trainer aici m-am decis să învăț din Autodesk 3ds Max Bible (de Kelly L. Murdock) și apoi am obținut certificarea de la Autodesk (Autodesk Certified Partner din 2010).

După ce Edukube și-a încetat activitatea, mi-am înființat propria firmă aeche.ro și am continuat să lucrez ca tehnician 3D, am oferit consultanță în domeniu.

Am învățat să programez pentru a dezvolta aplicații 3D și am angajat din oamenii pe care i-am cunoscut la curs. I-am învățat să lucreze corect în 3D și i-am îndrumat pas cu pas.

Prezent: Tridia

Pasiunea mea față de 3ds Max și faptul că nu mai există altcineva care să predea cursuri în persoană, m-a determinat să înființez și o firmă pentru cursuri de 3ds Max în Timișoara.

Această firmă a luat naștere din dorința de a oferi mai departe din experiența acumulată în cei 16 ani de utilizare a programului 3ds Max prin oferirea de informații de calitate.

Cursanții să învețe principiile de bază din domeniul graficii 3D pentru a se putea descurca în oricare alt program 3D, să fie susținuți/mentorați de o persoană cu experientă și să nu fie nevoiți să se piardă printre tutorialele de pe Youtube.

alte articole

înapoi la blog