Ghid de resurse pentru programele de grafică 3D

Indiferent dacă vrei să faci un joc 3D sau să îmbunătățești calitatea randărilor tale arhitecturale, căutarea resurselor poate fi o bătaie de cap, așa că ți-am pregătit acest ghid cu cele mai bune site-uri de resurse pentru grafica 3D.

Am creat acest ghid în primul rând pentru a veni în ajutorul cursanților mei, dar și pentru că mi-am dorit să am un singur loc în care să țin totul la îndemână.

Doresc să împărtășesc o listă aleasă cu atenție de resurse pentru programele de grafică 3D pe care le folosesc și le recomand. Voi continua să actualizez acest articol și să adaug link-uri noi, astfel încât să poți reveni la el și să găsești ceva nou de fiecare dată.

Am inclus atât site-uri gratuite, cât și site-uri premium, cele mai populare și cu cea mai largă acoperire sunt în partea de sus a listei și treptat le vei găsi pe cele de nișă.

Sper că acest ghid te va ajuta să găsești resursele potrivite pentru proiectul și bugetul tău.

Modele 3D

În loc să începi de la zero, este adesea mult mai ușor să începi de la un model 3D deja construit și să-l modifici pentru a se potrivi cerințelor tale. Mai jos găsești cele mai bune site-uri de modele 3D:

Texturi

Modelarea 3D și texturarea sunt două etape esențiale ale creării de randări 3D fotorealiste. Texturile pot fi folosite în aproape orice program de grafică 3D și pot îmbunătăți cu adevărat un model sau o animație. Iată cele mai bune site-uri pentru texturi de înaltă calitate:

HDRIs

Crearea de HDRI este o sarcină foarte provocatoare și consumatoare de timp, dar din fericire există o serie de HDRI de înaltă definiție care pot fi descărcate gratuit sau contra cost pentru a emula practic fiecare scenariu de iluminare la care te-ai putea gândi.

Lumini IES

Fișierele IES descriu modul în care lumina de la o lampă este distribuită într-o cameră. Pentru a putea simula în mod realist cum va arăta un proiect atunci când este utilizată o anumită sursă de lumină îți recomand următoarele librării:

Scripts

Un script poate face minuni dacă îți dorești să automatizezi o sarcină repetitivă. Poți alege fiecare script în parte și să le folosești doar pe cele pe care le dorești. Script-urile recomandate aici pot fi folosite doar în 3ds Max:

Plugins

Există multe plugin-uri pe care le poți folosi pentru a extinde funcționalitatea programului 3ds Max. Iată câteva plugin-uri interesante care sunt utile pentru inovarea și dezvoltarea conceptelor tale:

VDBs

VDB-urile fac posibilă stocarea eficientă a fenomenelor atmosferice complexe, cum ar fi norii, exploziile și chiar nebuloasele interstelare. Îți recomand aceste site-uri dacă vrei să îți faci randările mai interesante:

Rendering Farms

O fermă de randare online este o soluție ideală pentru când ai nevoie de acces la mai multă putere de randare. Acest lucru poate fi benefic dacă lucrezi la un anumit proiect care necesită să obții rezultate într-un termen limită sau dacă propriul computer nu poate randa scena dorită.

alte articole

înapoi la blog